شیمی
شیمی و زیبایی های آن
نوشته شده در تاريخ جمعه 16 دی1390 توسط مصیب رضائی |

آب كلم قرمز شامل يك شناساگر PH طبيعي است كه در محيط قليايي از رنگ ارغواني به رنگ سبز تغيير رنگ مي دهد.شما مي توانيد از اين واكنش براي تهيه تخم مرغ سرخ شده سبز رنگ استفاده كنيد.

تخم مرغ سبز رنگ میل کنید!

مواد مورد نياز براي تهيه تخم مرغ سبز رنگ:

1-تخم مرغ

2-آب كلم قرمز

تهيه شناساگر PH از كلم قرمز:

راه هاي مختلفي وجود دارد كه شما مي توانيد آب كلم قرمز را براي استفاده به عنوان شناساگر PH تهيه كنيد.

در اين جا شما روشي را كه من انجام داده ام مشاهده مي كنيد:

1.حدود نيم فنجان از كلم قرمز به صورت قطعات خورد شده تهيه كنيد.

2.توسط مايكروويو كلم را حرارت دهيد تا نرم شود.اين كار حدودا 4 دقيقه طول مي كشد.

3.اجازه دهيد تا كلم سرد شود.شما شايد بخواهيد كلم را داخل يخچال بگذاريد تا سريعتر سرد شود.

4.كلم را در يك فيلتر چاي يا كاغذ آبگيري بپيچيد و آب كلم را با فشردن خارج كنيد.آب خارج شده را در يك فنجان جمع آوري كنيد.

5.شما مي توانيد آب كلم باقيمانده را براي آزمايش هاي بعدي در يخچال نگهداري كنيد يا آن را فريز (منجمد)كنيد.

تهيه تخم مرغ سرخ كرده سبز رنگ:

1.درون يك ماهيتابه روغن بريزيد سپس ماهيتابه را روي شعله متوسط حرارت دهيد.

2.يك تخم مرغ را بشكنيد و سفيده آن را از زرده تخم مرغ جدا كنيد.

3.در يك كاسه كوچك سفيده تخم مرغ را با يك مقدار كم از آب كلم قرمز مخلوط كنيد.آيا تغييرات رنگ را مشاهده كرديد؟

اگر شما سفيده تخم مرغ و آب كلم قرمز را به طور كامل مخلوط كرده باشيد رنگ سفيده تخم مرغ سرخ شده به طور يكنواخت به رنگ سبز در خواهد آمد.

اما اگر شما فقط به صورت تكه تكه مواد را مخلوط كنيد و مواد كامل با هم مخلوط نشوند محصول كار شما تخم مرغ سبز رنگي با لكه هاي سفيد خواهد بود.

آيا جالب نيست؟

4.سفيده تخم مرغ مخلوط شده را به ماهيتابه داغ اضافه كنيد.زرده تخم مرغ را در وسط سفيده تخم مرغ بگذاريد.سرخ كنيد و آن را همانند ساير تخم مرغ ها ميل كنيد.

دليل علمي اين تغيير رنگ چيست؟

رنگدانه هايي كه در كلم قرمز وجود دارند آنتوسيانين ها ناميده مي شوند.آنتوسيانين ها در پاسخ به تغييرات اسيديته يا PH تغيير رنگ مي دهند.

آب كلم قرمز در شرايط اسيدي به رنگ ارغواني-قرمز است اما تحت شرايط بازي به رنگ آبي-سبز در مي آيند.سفيده هاي تخم مرغ قليايي هستند((PH=9.بنابراين وقتي شما آب كلم قرمز را به سفيده تخم مرغ اضافه مي كنيد رنگدانه ها تغيير رنگ مي دهند.

هنگامي كه تخم مرغ در حال سرخ شدن است PH تغيير نمي كند بنابر اين رنگ سبز پايدار مي ماند.

همچنين اين تخم مرغ سبز رنگ خوراكي است.بنابراين شما ميتوانيد اين تخم مرغ را ميل كنيد.

مترجم:عليرضا نوروزي

http://chemistrybahonar.blogfa.com/

.: Weblog Themes By MihanSkin :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به مصیب رضائی مي باشد.